Afterwork på Bishops Folkungagatan

Var på afterwork på bishops arms på folkungagatan, ett par trevligheter på tappen, bland annat Närkes “The New internationAle” – en frisk IPA som flera i sällskapet provade och dessutom tyckte om (vilket var tur då jag rekommenderade den – min ölsmak kan vara lite svår ibland :) )

Bland det andra intressanta fanns en lager från Samuel Adams som inte riktigt levde upp till förväntningarna (kanske för att munnen fortfarande var mör efter närke-ipan).

Efter det fanns inte så mycket kvar på tapp som lockade (var inte riktigt sugen på rököl – de hade helsinges och en tysk på tapp) så det blev till att ge sig in på flaskorna:

Då jag stod och suktade mot flaskkylen fick jag hjälp av barkillen som plockade fram ett par IPA-kandidater åt mig:

Först ut var en IPA vid namn Crooked tree från Dark Horse Brewing Company. God och välbalanserad.

Nästa ut var Southen Tiers Harvest. Mycket god, lite lättare och fruktigare IPA. Kuriosa: Jag fick också lära mig att “harvest” – i alla fall för southen tier – betyder att det gått max 24 timmar efter skörd när humlen används.

Sist ut för kvällen var Stones Ruination IPA:

En riktigt brutal IPA. God och bra som sistaöl – man bedövar sina smaklökar rätt rejält.

Allt som allt en riktigt trevlig kväll på ett lungt bishop (synd bara att det ligger så off så man inte har vägarna förbi oftare).

(Ber om ursäkt för bildkvaliteten, mobilkameror lämnar en bit att önska)

UPDATE: Beskar och centrerade bilderna.

2 thoughts on “Afterwork på Bishops Folkungagatan

  1. Andreas

    Rackarns arno, nu har du druckit en närke som jag inte har druckigt. verkar som om ni hade ett hårt after work, 4 ipor och en lager.

Comments are closed.