Nyheter på systemet 1 februari

Visst har 1 februari passerat men det finns två ölnyheter jag ändå vill lyfta fram:

Anderson Valleys Hop Ottin IPA (1590). En riktig humlebomb till IPA. För att citera deras innehållsförteckning: “[…] hops, malter barley, hops, yeast, hops, […] water. And hops.” Mycket prisvärt för 25kr flaskan.

Oppigårds Amarillo Spring (1440). Denna öl är, som namnet antyder, humlad med endast en sorts humle: Amarillo. Ett fruktigt gott öl. Ölet fanns redan i höstas på ölmässan (och även, enligt uppgift, på några restauranger men jag lyckades då aldrig hitta några) men då under namnet Oppigårds 7th Anniversary Ale. Kostar tjugan per flaska.

Dessa två öl är listade hos systemet under “vårens tillfälliga sortiment” och ska finnas i lager i fyra månader (dvs maj ut).

Slutligen en liten “varning”:

Spendrups Pistonhead (1432) som de ska ha haft i fyra olika humlesorter i (bland annat Amarillo – samma som ovan) men det känns som om de haft i alldeles för lite och som resultat fått en rätt blek lager. Enda positiva(?) skulle väl vara priset men om priset är en trång sektor så  känns det som mer motiverat att lägga på två och femti och köpa en 77 Lager (1500)…

2 thoughts on “Nyheter på systemet 1 februari

  1. Cholle

    Hop Ottin spontanköpte jag i tisdags och korkade upp häromdagen. Drack den till flygande jakob. Måste säga att kombinationen inte var helt optimal, men ölet var absolut gott. Kanske blir som sällskapsdryck nästa gång.

  2. Tomas

    Drack Anderson Valleys Hop Ottin IPA idag. Misstänker att den faller i din smak då det var just mycket humle :-) Helt okej tyckte jag. Köpte faktiskt även en Sierra Nevada Celebration Ale men den är ännu oprövad.

    Keep up the good work!

    // Tomas (Arnos gamla kollega)

Comments are closed.