Mikkeller 1000 IBU

Det danska nomad-bryggeriet Mikkeller har visst kokat ihop ett öl med namnet 1000 IBU då den ska ha 1000 IBU (International Bitterness Unit). Dock ska man ha klart för sig att det handlar om “teoretiska IBU” – de har stoppat in så mycket bitterämnen så att det skulle räcka till 1000 IBU, men ölvätskan kan inte absorbera allt, den blir så att säga mättad (Mikkeller har gjort ett klargörande här). Bloggen Något att dricka har en läsvärd genomgång om hur humle och bäska hänger ihop.

Hur som helst så ska den distribueras både nationellt (danmark) och internationellt så man får hoppas att man kommer över en… det låter som något riktigt spännande att prova.

3 thoughts on “Mikkeller 1000 IBU

  1. Andreas

    vi får leta efter den när vi är i danmark i sommar, ska nog bara bli mumsig öl för mig i år.

  2. Pingback: Mikkeller 1000 IBU provsmakad « Pivonaut

Comments are closed.