Fredagsbesök på OT

Då det helt plötsligt blev fredag utan att jag hade några speciella planer så blev det en liten afterwork på Oliwer Twist.

Första ölen blev en

Pressed Rat and Worthog FFF

En real ale från en av OTs handpumpar. Mörkröd i färgen med ett i princip obefintligt skum. Serveras ljummen, ungefär som man förväntar sig en brittisk bitter ska vara. Doftmässigt har den en fräsh humlelukt som jag känner igen från annan torrhumlad öl.

Smaken är, som de flesta real ale, len (till stor del tack vare väldigt lite kolsyra) med en rätt kraftig beska och någon ton av torrhumle (jag vet inte om ölen är torrhumlad – men den har både sådan smak och lukt).

En mycket god öl som man, om man vill, kan dricka många av – den är rätt alkoholsvag – “bara” 3,8%.

En annan öl jag inte testat tidigare är

Wyld Organic Extra Pale Ale

Det första jag slås av är att de inte skojar när de kallar den extra pale – den har knappt någon färg alls. Lukten påminner tyvärr om en unken lager – ingen hit.

När jag sedan smakar ölen så slås jag först av att den smakar väldigt lite – en lite fadd smak i princip utan beska och med en sötaktig eftersmak.

Även om denna bara kostade 55kr så kändes det som ett riktigt felköp – inte alls en öl i min smak (jag gick mest på “pale ale”)

Det som sedan fick min uppmärksamhet var de skyltar där  OT meddelar att de från och med måndag (8 mars) ska ha en massa nya godsaker: en massa amerikanare… skrev av ett gäng av de jag tyckte lät intressanta:

På flaska:

 • Blue Point: Hoptical Illusion
 • Brew Works: Hop Solutely TIPA
 • Dogfish: 60 min IPA
 • Dogfish: 90 min IPA
 • Lost Coast: Indica IPA
 • Port Brewing: Wipeout IPA
 • Smutty Nose: Big A IPA
 • Smutty Nose: Smutty IPA
 • Terrapin: Big Hoppy Monster
 • Terrapin: Hopsecutioner IPA
 • Two Brothers: Hop Juice
 • Two Brothers: Heavyhanded IPA
 • Weyerbacher: Hops Infusion

På fat:

 • Avery: IPA
 • Southen Tier: IPA
 • Terrapin: Big Hoppy Monster
 • Two Brothers: The Bitter End

Fatölen skulle komma på en i taget, men om jag förstod det hela rätt så ska flaskölen finnas från måndag. Det blir nog till att planera in ett par besök på OT de kommande veckorna :) Har jag nämnt att jag gillar IPA förresten? :)

Sen lite övrigt om OT: Det var rätt mycket folk när jag kom vid halv-sextiden, många verkar köra fredagsafterwork där – det var en oväntat stor åtgång (i alla fall när jag stod i barkö) på rödvin och eriksberg…

Sen framåt sju-halvåtta börjar det lätta upp, och när jag gick strax efter åtta så var det rätt tomt…