Mikkeller Hoppy Easter

Var på systemet idag för att köpa lite tillfälliga nyheter men kunde inte låta bli en påsköl (hade tänkt köpa påskölen nästa vecka): Mikkellers Hoppy Easter.

Det som gör detta öl intressant är, förutom att den heter “hoppy” och därmed bör ha mycket humlebeska, innehåller havre – något som man inte direkt är bortskämd med i öl. Humlesorterna som använts är Tomahawk och Tettnang. Tomahawk är en amerikansk humlesort som ger mycket beska och Tattnang är en Tysk lite kryddig humle.

När jag häller upp den möts jag av en gyllengul grumlig vätska med jästfällning och ett tjockt vitt skum. Lukten är en rätt normal humlelukt, kanske med en svag jästton.

Smakmässigt är den hyffsad balanserad, med en halvstark beska. Dock är efterbeskan rejält tilltagen. Trodde dock att en öl med “hoppy” i namnet skulle vara rejält beskare.

Ingen tiopoängare men ändå en köpvärd öl för den som gillar beska.

Hittade också två påskölsrecensioner när jag var ute och surfade:

Helsingborgs Dagblad har ingen egentlig recension utan listar bara denna öl under “ej prisvärd” – vilket antagligen stämmer om man är en ordinär lager-drickare, men vill man ha lite mer beska och vill vidga sina öl-vyer så tycker jag definitivt man i alla fall ska prova.

Vinvin (Expressen och Allt om Mats vin och ölsite) tycker att “här kan till och med humleälskaren få för mycket” – något som sagt jag inte riktigt håller med om… men sen kanske det inte är så många som håller med mina smaklökar :)

Jag kompletterar denna post om jag hittar fler recensioner/bedömningar.

Update: SvD