Blue Point Hoptical Illusion

Som jag skrev i förra blogposten så blev det en öl till på OT i torsdags.

Jag gick till baren och bad om något riktigt humligt (som samtidigt var rimligt prissatt) och jag fick en Hoptical Illusion från New York-bryggeriet Blue Point.

Tyvärr verkar min kamera ha supit bort bilden jag tog på flaskan så här är en bild från bryggeriets egna hemsida.

En relativt ljus öl med en rödton.

Sen till smaken…

oj… OJ…

Välhumlad är bara förordet. Det som når tungan är en söt och sträv vätska som trots sin bakomliggande sötma är väldigt torr och humlestark, utan att bli alltför bitter. Jag tycker mig känna någon antydan till fruktighet, men mest en god, något kådig, humle.

Det här är ingen törstsläckaröl. Den är brutal, torr och kådig.

Detta är verkligen en öl i min smak, det är inte ofta man kommer så här nära perfektion. Om det skulle vara något som fattades så skulle den kanske kunna vara något mer fruktig – men hur som så är detta en 10:a!

Denna öl rekommenderas starkt till den som gillar riktigt kraftigt humlad öl!