Två sorters Punk-IPA

För närvarande verkar det finnas två sorters Punk-IPA på flaska i cirkulation (tre om man räknar med burkvarianten) – en på 6% (det gamla receptet) och en på 5,6% (nya receptet). Jag var rätt skeptisk när jag hörde om att receptet på ett av mina favoritöl skulle ändras, men efter att ha testat den nya (dock på burk) var jag positivt överraskad – ett bra öl har blivit ännu bättre. Mer balanserad och lite fruktigare.

Om man ska ut och handla gäller det dock att ha ögonen med sig – det är inte stor skillnad mellan flaskorna. Det enda som skiljer (förutom bäst-före-datum och batchnummer) är alkoholprocentangivelsen och kapsylen – till och med EAN-numret är samma!

På burk förekommer dock bara det nya receptet. Tyvärr har verkar det som om väldigt få systembolag valt att ta in burkvarianten…

Minimal skillnad

Olika kapsyler (Vänster 6%, Höger 5,6%)

Samma EAN-kod

2 thoughts on “Två sorters Punk-IPA

  1. Therese

    Åh! En till som älskar Punk IPA!
    Jag är galen i BrewDog efter att jag var på en ölprovning med BeerSwedens Darren Packman precis när My name is Ingrid kom ut. Har du haft turen att hinna prova den?

    //Therese

  2. Arno Post author

    Jepp, hade turen att komma över några flaskor “Hello My Name is Ingrid” när det begav sig. Den ska komma igen nu första september så då blir det till att inhandla några flaskor till :)

Comments are closed.